Over mij

Mijn naam is Florian en vanaf kinds af aan is tennis een van mijn grootste passies. Vanaf mijn twaalfde ben ik gestart met het bespannen van rackets om zo mijn eigen rackets en die van clubleden te voorzien van snaren. Dit heb ik altijd met plezier gedaan en doorgezet als hobby naast mijn werk als handtherapeut.

Als handtherapeut zie ik klachten van vingertop tot en met schouder, en heb met regelmaat tennissers onder behandeling. Het materiaal van de speler kan de oorzaak of het onderhoud van een blessure/klacht zijn. Naast de therapie dient het racket afgestemd te worden op de speler om zo een terugkomende klacht te voorkomen.

Om dit meer toegankelijker te maken kwam er een visie: RacketTuning, een specialistische dienst vanuit een Handtherapeut en RacketTechnician. Een unieke dienst waarbij medische- en racketkennis wordt gecombineerd om het optimale uit iemand zijn tennis of herstel te halen.

Om dit te realiseren heb ik, naast mijn opleiding Ergotherapie en specialisatie Handtherapie (Allround Opleiding HandTherapie), het GRSA Certified Tour Stringer examen (Global Racket Stringing Association) en het Yonex Certified Stringer certificaat gehaald. In mijn vrije tijd verdiep ik mij onder andere in de nieuwe ontwikkelingen van het bespannen/tunen en doe ik ervaring op vanuit de ATP Challenger Tour, ATP- en WTA-Tour.